Virtualni dani karijera i znanja predstavljaju nastavak fizičkog sajma ‘Dan karijera’ koji portal MojPosao organizira od 2005. godine. U 2010. godini sajam prelazi u virtualno okruženje.

Sajam se održava jednom godišnje u trajanju od sedam dana, a na njemu se uz tvrtke iz regije predstavljaju i edukativne ustanove sa programima obrazovanja kao nezaobilaznim elementom cjeloživotnog učenja. Tijekom trajanja sajma svim izlagačima nudi se i mogućnost predstavljanja na webcastu (prijenos uživo putem interneta) gdje se kompanije mogu predstaviti velikom broju gledatelja online.

Ovogodišnji Virtualni sajam traje od 19. do 26. listopada u organizaciji najvećih portala za zapošljavanje u regiji – MojPosao u Hrvatskoj, Infostud u Srbiji te Posao.ba u Bosni i Hercegovini.

Virtualni sajam pruža mogućnost komunikacije s poslodavcima iz udobnosti vlastitog doma u realnom vremenu, slanje molbi i prijava, pronalazak korisnih edukacija i webinara u samo nekoliko klikova mišem.

Kako bi sve funkcioniralo ispravno, postoje određene stvari na koje trebate obratiti pozornost.

Tako prvo provjerite kvalitetu vaše Internet veze, preglednika i Java scripta. Osigurajte maksimalnu ispravnost i funkcionalnost ovih segmenata. Također, obavezno testirajte svoju kameru na računalu obzirom da se nudi mogućnost uspostavljanja video poziva sa poslodavcem.

Zatim, ostavite dojam dobro pripremljene osobe. Napravite listu poslodavaca kojima se namjeravate predstaviti, dobro ih proučite tako da već imate pripremljena vlastita pitanja, ali i odgovore s vaše strane ukoliko dođe do razgovora odnosno chata s poslodavcem.

Iduća bitna stvar na koju trebate pripaziti jest dobro uredan, pregledan, formatiran i ažuriran životopis. Provjerite jeste li naveli sve kvalifikacije, obrazovanja i radna iskustva, a i dobra molba uz životopis je od velike pomoći.

Kao priliku za učenje, iskoristite brojne prijenose uživo (webinari i webcasti) putem kojih će se poslodavci predstavljati i odgovarati na pitanja. Zabilježite u kalendar kada je vaš poslodavac online i pripremite pitanja.

Saznajte više na dankarijera.com i rezervirajte svoje mjesto!