35 milijuna dolara vrijedan projekt startup-a promijenit će način na koji čitamo

Američke ulagačke tvrtke uvjerene su kako će ovaj startup radikalno promijeniti svijet i način na koji čitamo

25
blinkist aplikacija

Berlin je europsko startup središte i eklektičan grad poznat  po promicanju granica i inovacije. U središtu uspješne startup scene u Berlinu je Blinkist, aplikacija koja mijenja  način na koji čitamo. Trenutačno najviše interesa za takvu inovaciju imaju američki investitori, koji su oduševljeni idejom.

Aplikacija Blinkist naglašava ključne poruke iz najboljih svjetskih znanstvenih knjiga u samo 15 minuta. S Blinkistom, korisnici mogu čitati ili slušati preko trenutno 3.000 naslova najpoznatijih i najpametnijih umova na svijetu, a broj raste iz dana u dan. Startup trenutno ima više od 9 milijuna korisnika.

Kako bi se osiguralo lakše pamćenje kroz aplikaciju, pomoću neuroznanstvenog istraživanja prilagođen je način pisanja ključnih poruka. Sadržaj je temeljen na relevantnim primjerima i studijama slučaja – što znači da je manje vjerojatno da će korisnici zaboraviti ono što su pročitali te je vjerojatnije da će zapamtiti i implementirati ono što je njima korisno.

Blinkist vas ohrabruje da iz dana u dan pročitate sve više knjiga iz književnosti. Aplikacija sadrži izdvojene  pametne poruke, nazvane blinkovima, koje ako pročitate dobijete dojam o knjizi i njene ključne poruke, napisao je New York Times.

Start reading like a CEO

Ever read 4 books in one day? Try the Blinkist app. Read or listen to the key insights from the best nonfiction books in a matter of minutes. What will you learn today?

Objavljuje Blinkist u Ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Uhvativši veliku pozornost ulagača u startup svijetu, Blinkist je prikupio više od 35 milijuna dolara u manje od šest godina. Tvrtka Insight Venture Partners bila je rani ulagač u Twitter, Tumblr i HelloFresh, a sada to isto čini i za Blinkist. Ova aplikacija svakako će se nastaviti razvijati i prikupljati nove ulagače te će nastavi li ovakvim tempom, uskoro osvojiti cijeli svijet.

Komentari