10 zlatnih savjeta uspješnih ljudi

Ako bilo koju uspješnu osobu pitate kako je postigla sve što ima danas, sigurno će vam dati bar nekoliko savjeta s ove zlatne liste

87
uspješna žena
Photo: Unsplash by @danedeaner

Uvijek vam se čini kako nemate dovoljno vremena za sve ono što trebate učiniti? Niste jedini. U nastavku donosimo 10 zlatnih savjeta uspješnih ljudi  koji će vam sigurno pomoći.

1. Provjerite e-mail poslijepodne kako biste jutarnje sate kada vam je najveća energija i koncentracija ostavili za bitnije poslove.

2. Prestanite čekati savršene uvjete za pokretanje velikog projekta. Neposredna akcija ubacuje pozitivnu energiju u projekt i veća je vjerojatnost da ćete onda i uspjeti.

3. Zapamtite da je neorganiziranost leglo stresa. Vodite mjesečni kalendar zadataka i konstantno ga nadopunjujte i izmjenjujte.

4. Ne provodite previše vremena za televizijom, ona loše utječe na vaše kritičko razmišljanje.

5. Uvedite rutinu u vaš život. Produktivnost je rezultat predanosti, a ne sreće.

6. Budite se ranije, prebrodite strah od buđenja i učinite buđenje vašim omiljenim ritualom.

7. Naučite reći ne zadacima za koje pretpostavljate da nećete stići ni moći ispuniti. Umjesto toga skoncentrirajte se na ostale, ispunjavajući ih kvalitetno i na vrijeme.

8. Počnite vježbati barem pola sata dnevno svaki drugi dan. Fizičko zdravlje poboljšava ono psihičko.

9. Pijte više vode. Kada je vaše tijelo dehidrirano, imate manje energije i manje ste produktivni.

10. Napišite listu „Stop doing this“. Steve Jobs jednom je rekao: „Apple je postao Apple ne toliko zbog toga koje smo projekte odlučili napraviti, već ignorirajući projekte koji su nepotrebni“

Komentari