Zdenka Kovačiček objavila novi album!

"Želim da moja glazba potakne ljude na razmišljanje, o svom životu, tuđem životu, o prošlosti, o budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma”, izjavila je Zdenka.

127

Konstatacija jedne mačke ime je dugoočekivanog albuma hrvatske prve dame jazz-rocka Zdenke Kovačiček. Ovo je ako niste znali prvi Zdenkin solo album od 2004. godine!

Novo izdanje glazbene dive najavljivano je u nekoliko etapa. Prvu etapu obilježila je pjesma “Jutarnja frka”, nasljednica pjesme “Frka” iz 1981. koja je revitalizirana 2017. od strane elektropop dvojca Nipplepeople. Pripremanje terena za album nastavilo se sa singlom “Pozitivan primjerak” u kojem je gostovala Remi iz Elementala, a zatim je uslijedio singl zavodljivog latinoameričkog ritma “Adut”. Potom je na red došao moćni rock soul singl “Love, Love, Love” koji je premijerno predstavljen na Dori 2020. u izravnom prijenosu HRT-a. Pjesma se plasirala na visoko 5. mjesto prema glasovima publike te na 6. mjesto u sveukupnom poretku. Možemo reći da su navedeni singlovi obilježili eru pr.kr. (prije korone, točnije prije lockdowna).

 

“Vlasnica” jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima krajem prošle godine objavila je singl i prateći animirani video spot “Konstatacija jedne mačke” po kojem je naslovljen album. Početak 2021. godine obilježio je pak aktualni singl “Jaka” koji je začinio neponovljivi Davor Gobac. Koliko je singl “Jaka” jak potvrđuje činjenica da je singl odmah u prvom tjednu emitiranja ušao u Top 40 najslušanijih hrvatskih singlova na radio postajama!

Pored navedenih pjesama, na izdanju će se pronaći još šest pjesama: “Stare Fore”, “Nova ja”, “Hoćeš li se sa mnom”, “Kost”, “Nisam dobra sa zbogom” i “Tvoje usne”, u kojoj gostuje Matija Cvek. Zdenka Kovačiček ističe kako je nastao album upravo onakav kakav je željela zahvaljujući podršci koju je imala. “Prije svega, zahvaljujući diskografskoj kući Dancing Bear, dobili smo priliku za ostvarenjem ovog odličnog projekta i na tome im jedno ogromno hvala! Ponovna suradnja poslije 15 godina s tvorcem mog najvećeg hita Markom Tomasovićem urodila je ovim posebnim i drugačijim albumom.

S vrhunskim autorskim timom koji su činili Marko Tomasović, Daniela Borovnjak, Hrvoje Grčević (aranžer i producent), kao i moji specijalni gosti Davor Gobac, Remi, Matija Cvek, Damir Šimić, Vatroslav Šego i moj fenomenalni Greenhouse Blues Band kreirali su album upravo takav kakav sam željela. Želim da moja glazba potakne ljude na razmišljanje, o svom životu, tuđem životu, o prošlosti, o budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma”, izjavila je Zdenka.

 

izvor: ravnododna.com

Komentari