Zbog tetovaža odgajatelju rečeno da ne može raditi u vrtiću

24
Izvor: Instagram Screenshot

Nakon što se jedan od roditelja požalio na tetovaže odgajatelja, rečeno mu je da više ne smije raditi u vrtiću. Sylvain Helaine ima tetovaže na tijelu, licu i jeziku, a očne jabučice kirurški su obojene u crno. 35-godišnji Helaine i dalje podučava djecu u dobi od šest i više godina. Rekao je da se dijete roditelja koji je uputio žalbu nije nalazilo u njegovoj grupi budući da su djeca s kojima on radi upoznata s njim i njegovim izgledom te da nemaju ništa protiv toga.

Helaine, koji je poznat i kao “Freaky Hoody”, rekao je da je prošle godine predavao u školi u Palaiseauu, blizu Pariza, kada je trogodišnje dijete reklo roditeljima da ima noćne more nakon što ga je vidjelo. Tada su se djetetovi roditelji žalili obrazovnim vlastima. Gotovo dva mjeseca kasnije, službenici su mu rekli da više ne može podučavati tu dobnu skupinu – odluka za koju je Helaine rekao da je bila “prilično tužna”.

Njegove tetovaže, rekao je Helaine, mogle bi pomoći učenicima da prihvate ljude koji ne izgledaju poput njih. Rekao je za BFM TV: “Djeca koja me vide uče se toleranciji prema drugima. Kad su odrasli, manje je vjerojatno da će biti rasistički ili homofobični i neće na ljude s invaliditetom gledati kao na nešto iz cirkusa.” Helaine procjenjuje da je proveo oko 460 sati pod iglom zbog tetovaža. To uključuje postupak na njegovim očima zbog kojeg je morao otputovati u Švicarsku jer je nezakonito to učiniti u Francuskoj.

Izvor: BBC

Komentari