Vozačima koji ne upale klimu za vrijeme vožnje prijete paprene kazne

82
auto klima

U Velikoj Britaniji trenutačno vladaju najtoplije temperature ikad zabilježene, a to bi za vozače lako moglo značiti pozamašnu kaznu ako niste spremni na cestu.

Klima uređaj je danas uobičajena značajka novih automobila, ali na cestama ima puno starijih automobila bez klime. S temperaturama koje se približavaju 40C, čak i spušteni prozor vjerojatno neće biti od velike koristi kada se pokušavate rashladiti.

Dobra temperatura u vozilu sprječava pospanost

Zuto car finance želi podsjetiti vozače da Pravilo 237 Zakona o cestovnom prometu, koji kaže da morate držati svoje vozilo dobro prozračenim kako biste izbjegli pospanost.

Poziva vozače da upamte da će vožnja na vrućim temperaturama ovog tjedna znatno otežati održavanje ispravnog raspoloženja za volanom. Ne učinite li to moglo bi rezultirati nesrećom i kaznom do 5000 funti.

Kako biste izbjegli bilo kakvu pospanost ili vrtoglavicu dok ste na cesti ovaj tjedan, provjerite je li klima uređaj uključen na ugodnu razinu. Čak i ako vaš automobil ima klima uređaj, često ga je lako isključiti i ne primijetiti.

Komentirajući istraživanje, Lucy Sherliker, voditeljica odjela za kupce u tvrtki Zuto Car Finance kaže: “Iako mnogi ljudi nisu svjesni ovih Pravila o cestovnom prometu, važno je poznavati prometne zakone, ne samo kako biste izbjegli novčanu kaznu, već i kako bi svi bili sigurni tijekom vožnje.”

Izvor: The Sun

L.B.

Komentari