Uz pomoć ovog kalkulatora saznajte koliki je vaš osobni okolišni otisak

28

Na EU-ovom Zelenom tjednu u četvrtak je predstavljen kalkulator osobnog okolišnog otiska koji građanima pomaže da izračunaju učinke svog životnog stila na okoliš. Okolišni otisak izračunava se kroz pet područja potrošnje, hrane, mobilnosti, stanovanja, predmeta u kućanstvu i uređaja.

Ovaj kalkulator može vam poslužiti kao izvrstan indikator onog što biste u svom životnom stilu mogli promijeniti kako biste živjeli održivijim životom. Koliko štetimo okolišu pretjeranom konzumacijom crvenog mesa, nerecikliranjem, bacanjem bijele tehnike prije vremena, stanovanjem u neodrživim okolnostima? Provjerite i pristupite kalkulatoru na OVOJ POVEZNICI.

Kalkulator pokriva 16 pokazatelja utjecaja na okoliš koji se odnose na emisije generirane u tlo, vodu i zrak, kao i na korištenje resursa, a oni se nakon popunjavanja svih stavki “sažimaju” u jedinstveni rezultat. Kreatorica kalkulatora je Serenella Sala koja je istakla da će upravo ovaj kalkulator pomoći građanima koliko promjenom životnog stila mogu pomoći okolišu: “Hrana, mobilnost i stanovanje najbitnije su stavke koje bi svatko od nas trebao težiti promijeniti na bolje, onoliko koliko ekonomske mogućnosti to dopuštaju.”, prenosi Index.

Komentari