U 30.-oj godini preminuo najstariji sin Nicka Cavea

111

Nick Cave potvrdio je kako je njegov najstariji sin Jethro Lazenby preminuo u dobi od 30 godina.

S puno tuge mogu potvrditi da je moj sin Jethro preminuo”, rekao je glazbenik u izjavi. “Bili bismo zahvalni za obiteljsku privatnost u ovom trenutku.”

Lazenby, koji je radio kao glumac i model, nedavno je bio u zatvoru zbog nasilnog napada na svoju majku, Beau Lazenby, u njezinom domu u Melbourneu u Australiji. Njegova smrt dogodila se manje od sedam godina nakon što je umro Caveov sin Arthur, u dobi od 15 godina, nakon što je pao s litice u Brightonu. Istraga je otkrila da je tinejdžer konzumirao LSD prije pada.

Cave je kasnije pisao o ogromnoj tuzi i rekao da je cijelo vrijeme osjećao Arthura uz sebe. “Čujem ga kako razgovara sa mnom, vodi me, iako možda nije tamo.”

Glazbenik, koji je najpoznatiji po radu s The Bad Seeds, kasnije se sa suprugom preselio u Los Angeles jer je “Brighton postao previše tužan”.

“Vratili smo se, međutim, kada smo shvatili da, bez obzira gdje živjeli, nosimo tugu sa sobom”, prisjetio se.

Jethro Lazenby rođen je u Melbourneu 1991. godine, a da mu je Cave otac saznao je tek s osam godina. Počeo je baviti se manekenstvom nakon što je bio izviđan u gradu i imao je glumačke uloge u filmu Corroboree iz 2007. i u filmu My Little Princess iz 2011. u kojem je glumila Isabelle Huppert. Nedavno je radio i kao fotograf.

Pušten je uz jamčevinu iz zatvorskog centra u Melbourneu prošlog četvrtka, 5. svibnja, nakon što mu je sudac dao upute da se mora podvrgnuti liječenju od ovisnosti i izbjegavati kontakt s majkom sljedeće dvije godine. Beau je pronašla njezina sina na ulaznim vratima 7. ožujka 2022. i pustila ga da prenoći. Sljedećeg jutra, posvađali su se i  Lazenby je majku ostavio u modricama i krvi. Pobjegla je u lokalni pub i zamolila ih da pozovu policiju.

Lazenbyjev odvjetnik Sean Ghattas rekao je da mu je dijagnosticirana shizofrenija, što je utjecalo na njegovu procjenu. Prethodno je proveo vrijeme u zatvoru 2018. godine zbog brojnih nasilnih napada na svoju tadašnju djevojku.

Izvor: BBC

L.B.

Komentari