Sean Connery preminuo u dobi od 90 godina

34

Škotski glumac najpoznatiji je po ulozi prvog Jamesa Bonda te se pojavio se u sedam špijunskih trilera. Sean Connery preminuo je mirno u snu, dok je bio na Bahamima, jer mu je “neko vrijeme bilo loše”, rekao je njegov sin za BBC.

Njegova glumačka karijera trajala je desetljećima i osvojio je Oscara 1988. za ulogu irskog policajca u filmu The Untouchables. Glumio je i u The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade i The Rock.

Jason Connery rekao je da je njegov otac “imao mnogo članova svoje obitelji koji su bili na Bahamima oko njega” kad je preko noći umro. Rekao je: “Svi radimo na razumijevanju ovog ogromnog događaja kakav se dogodio tek nedavno, iako se moj otac već neko vrijeme osjeća loše. Tužan dan za sve koji su poznavali i voljeli mog tatu i tužan gubitak za sve ljude širom svijeta koji su uživali u divnom daru koji je imao kao glumac.”

Sean Connery uglavnom je smatran najboljim glumcem koji je glumio 007 u dugogodišnjoj franšizi. Kraljica ga je proglasila vitezom u palači Holyrood 2000. U kolovozu je proslavio svoj 90. rođendan. Prva škotska ministrica Nicola Sturgeon rekla je: “Srce mi je palo od srca saznavši jutros kako je Sir Sean Connery umro. Naša nacija danas oplakuje jednog od svojih najdražih sinova.”

Izvor: BBC

Komentari