Sam Altman pridružuje se Microsoftu kako bi vodio novi istraživački tim za umjetnu inteligenciju

97
chat gpt

Sam Altman, koji je smijenjen s mjesta izvršnog direktora OpenAI-ja u kaotičnom državnom udaru u petak, pridružuje se Microsoftu, rekao je tehnološki div u ponedjeljak. “Misija se nastavlja”, reagirao je Sam Altman, na društvenoj mreži X.

Microsoft je najveći investitor OpenAI-ja

Altman će biti izvršni direktor “nove grupe”, rekao je Satya Nadella, Microsoft CEO.

Pojedinosti Altmanova otpuštanja ostaju nejasne. U svojoj objavi, OpenAI je ustvrdio da je Altman bio nedovoljno “iskren” s odborom i da je to spriječilo sposobnost odbora da izvršava svoje odgovornosti. Taj dvosmisleni jezik pokrenuo je glasine.

Ali Greg Brockman, suosnivač Open AI-ja i bivši predsjednik koji je dao ostavku nakon Altmanove smjene, dao je najživopisnije detalje iz prve ruke u objavi na X-u. Brockman je rekao da je Altman saznao da je dobio otkaz samo nekoliko minuta prije nego što je tvrtka objavila vijest.

Brockman je sugerirao da je Altman otpušten zbog neslaganja s istraživačkim odjelom tvrtke, na čelu sa suosnivačem i glavnim znanstvenikom Ilyom Sutskeverom. Ključni čimbenik u Altmanovom svrgavanju bile su napetosti između Altmana, koji je bio za agresivniji razvoj umjetne inteligencije, i članova odbora OpenAI-ja, koji su željeli djelovati opreznije. Altman je tjerao tvrtku da brže plasira proizvode na tržište i da ih prodaje uz profit. U javnosti, međutim, Altman je dugo upozoravao na rizike koje predstavlja AI.

Izvor: CNN

Komentari