Rade Šerbedžija objavio novi singl “Grad”

40

Novi studijski album Ne okreći se, sine koji je Rade Šerbedžija objavio krajem prošle godine već se dva tjedna nalazi na samom vrhu top liste najprodavanijih domaćih albuma. Izlazak albuma najavljenog singlom i spotom Eto pjesma autora Huseina Husa Hasanefendića, došao je u doba kada cijela Hrvatska, pogotovo njen ranjeni dio Banovina, traži svaku riječ utjehe, prenosi SoundGuardian.

Pjevam pjesme nove i stare, pjesme moje i pjesme mojih prijatelja, sve su to pjesme o ljubavi. Pune boli i čežnje, strepnje i nade, kao i čitav ovaj naš život, a život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze poslije nas, da tu stazu koju moraju prijeći pređu na svoj način. I zato, Ne okreći se sine”, izjavio je glumac Rade.

Tekst ojesme: “Sam prolaziš sad, kroz grad za tebe pust, sva nadanja da se vrate sni što su nekad živjeli tu, ostavljaš sad. Taj tvoj voljeni grad u svakom kutku čuva za te sjećanja jer znaš da si nekad tu, sretan i voljen bio ti, a danas lutaš sam…” napisao je Drago Mlinarec 1967. godine i objavio na prvom EP Grupe 220.

Na albumu su također radili vrhunski glazbenici, osim spomenutog Huseina Husa Hasanefendića, Damir Urban, Miroslav Tadić te Ante Gelo, Elvis Stanić, Diran Tavitjan i Mario Igrec koji su velike pjesme Arsena Dedića, Drage Mlinarca, Đorđa Novkovića i Zlatka Arslanagića osvježili novim aranžmanima.

Komentari