Prosvjednici na Korzu tražili trenutno ukidanje mjera uvedenih radi pandemije koronavirusa

200
Foto/Facebook

Danas je na riječkom Korzu održan prosvjed inicijative građana koji traže da se ukinu mjere uvedene radi pandemije koronavirusa. Dvojica prosvjednika su privedena, uz povike negodovanja prisutnih, javio je Radio Rijeka.

Valja podsjetiti da je upravo zahvaljujući pravodobnim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatska u samome vrhu europskih zemalja koje su uspješno obuzdale širenje epidemije Covida-19.
Europski prvak u borbi protiv korone je Slovačka, a tajna njihova uspjeha je brza reakcija. Slovačka je već početkom ožujka, u tjednu kada je registrirana prva pozitivna osoba na koronavirus, zatvorila svoje granice. Hitno su uslijedile i druge mjere, obustavljanje željezničkog, zračnog prometa, zatvaranje škola, 14-dnevna karantena za sve koji su boravili u inozemstvu.

Na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao kako nije upoznat s održavanjem prosvjeda u Rijeci.

„Oko 11.10 sati na riječkom Korzu okupilo se danas 20 osoba u mirnom prosvjedu protiv mjera i odluka koje se donose u borbi protiv aktualne zaraze koronavirusom“, potvrdili su za HRT iz Policijske uprave primorsko goranske.

Riječ je o okupljanju koje organizatori nisu prijavili policiji, već su poziv za istim objavili na jednoj od društvenih mreža. Prilikom provjere policijskim službenicima troje prosvjednika, od kojih je jedna žena, nisu htjeli pokazati osobne dokumente na uvid pa ih je policija privela u službene policijske prostorije“, stoji u odgovoru na upit o okupljanju.

 

 

 

 

 

 

Komentari