Procurila cijena novog Playstationa 5. Prava je sitnica, 500 eura!

16

Sony je napokon predstavio novi PlayStation 5. Predstavili su PS5, a osim standardne verzije, predstavljena je i digitalna verzija koja je uređaj bez disk drivea, a zvat će se PS5 Digital Edition.

Nakon predstavljanja Playstationa jedino što je ostala tajna jest cijena proizvoda. Dizajner Ben Geskin na Twitteru slučajno je objavio screenshot stranice francuskog Amazona na kojem je pisala cijena proizvoda koja iznosi vrtoglavih 500 eura, odnosno 3.784,05 hrvatskih kuna!

Osim predstavljanja same konzole, koja bi trebala biti još bolja i još brža nego prethodne, gameri su mogli vidjeti i popis igara koje će biti dostupne za PS5. Uz sve ranije izdane igre za PS4 (koje su kompatibilne i s novim PS5), gameri će na PS5 moći igrati Assasin’s Creed Valhalla, Dirt 5, Destiny 2, Fortnite, Godfall, Ultimte Fishing Simulator 2, The Lord of the Rings: Gollum, Outriders, Quantum Error, Scarlet Nexus, Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2, Watch Dogs: Legion…

ps5

Gameri s nestrpljenjem čekaju i otkriti kako će funkcionirati novi SSD disk koji je napravljen posebno za PS5, koji bi drastično trebao poboljšati učitavanje igara i njihovo funkcioniranje. Očekuje ih i novi DualSense bežični kontroler koji je opremljen haptičkim povratnim signalima pomoću kojih igrači mogu osjetili igru pod prstima.

Otkriveno je i da nova konzola imati bolju tehnologiju čak i od vrhunskih osobnih računala. Inače, PS5 podržavat će Epic Gameov Unreal Engine 5 zbog kojeg će igra djelovati još realističnije i napetije.

Sve to divno je i krasno, proizvod je kvalitetan, ali je li cijena ipak malčice prenapuhana…? 500 eura, bome, nije to malo…

Komentari