Preminuo je Frank Farian, osnivač grupe Boney M

86

Njemački glazbeni producent Frank Farian – osnivač disko benda Boney M – preminuo je u 82. godini života, priopćila je njegova obitelj.

U utorak su putem Farianove agencije objavili izjavu u kojoj se navodi da je preminuo u svom domu u Miamiju. Boney M, osnovan 1976., imao je niz hit singlova uključujući Daddy Cool, Rasputin i Mary’s Boy Child.

Farian je također osnovao duo Milli Vanilli, koji su bili upleteni u kontroverzu oko sinkronizacije.

Rođen je kao Franz Reuther 1941. u Kirnu, u jugozapadnoj Njemačkoj, školovao se za kuhara, a istodobno je nastavio i glazbenu karijeru – prvo kao pjevač, a zatim kao producent. Također je radio s Meat Loafom i Steviejem Wonderom, a navodno je prodao oko 800 milijuna ploča diljem svijeta. Godine 1990. Farian je bio upleten u skandal oko Milli Vanilli kada je priznao da nisu pjevali na svojim pločama.

Dvojcu – koji je postigao niz hitova kasnih 1980-ih – kasnije je oduzeta nagrada Grammy za najboljeg novog izvođača. Godine 2022. Farian je otkrio da je bio podvrgnut operaciji srca i da mu je ugrađen srčani zalistak svinje, što mu je, kako je rekao, spasilo život.

Izvor: BBC

Komentari