Otvorene prijave za najbolju srednjoškolsku ideju

16

Ideja godine, natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju, sada već devetu godinu otvorilo je prijave. Kao i do sada traže se kreativna, inovativna i hrabra tehnološka rješenja i ideje, a najbolji tim ili pojedinac osvojit će 10 tisuća kuna!

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Za razliku od školskih natjecanja na koja smo naviknuti, ne tražimo da nam pokažete znanje u školskom gradivu. Želimo čuti vaš poslovni plan, a u njemu tražimo inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome, morate koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširena stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis ili nešto sasvim drugo. Želimo čuti kako nove tehnologije planirate koristiti kako biste riješili neki od problema koji muče vas, vašu okolinu ili cijelo društvo. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje.

Prijave traju do 26. ožujka

Prijaviti se možete odmah, a do 26. ožujka traju rane prijave. Svi koji do tada pošalju svoje prijave, dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da svoju prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travanja.

Prijaviti se možete sami ili u timu od najviše troje ljudi. Ako se prijave timovi s više od tri člana.

Prijaviti se možete slanjem svog poslovnog plana na mail idejagodine@srednja.hr.  Poslovni plan možete skinuti ovdje.

Nakon što se prijave zatvore, stručni žiri će ih pregledati i odabrati 10 najboljih koji će dobiti poziv na finale koje se održava 29. travnja.

Važni datumi

  1. ožujak – rane prijave (mogućnost recenzije rada)
  2. travnja – finalne prijave
  3. travnja – proglašenje finalista
  4. travanj – finale u prostorima Effectusa, večera i noćenje u Zagrebu / u slučaju loših epidemioloških uvjeta, finale će se održati online
  5. travanj – doručak, obilazak partnera, odlazak kući (ovisno o epidemiološkoj situaciji)

Komentari