Novinar u meksičkom parlamentu pokazao tijela “neljudskih” mumija: “Nismo sami”

479

Meksički senatori čuli su svjedočenje da “nismo sami” u svemiru i predstavljeni su im navodni ostaci “neljudskih” mumija, u prvom službenom događaju u zemlji o izvanzemaljskom životu.

Na saslušanju u Senatu u utorak, Jaime Maussan, sportski novinar koji je postao entuzijast za NLO-e, pokazao je zastupnicima dva smežurana tijela sa skupljenim glavama – uz video snimke “neobjašnjivih anomalnih fenomena”. Maussan je rekao da su ostaci stari više od 1000 godina i da pripadaju “ne-ljudskim bićima koja nisu dio naše zemaljske evolucije”. “To je kraljica svih dokaza”, tvrdio je Maussan. “Odnosno, ako nam DNK pokazuje da su ova tijela neljudska bića i da ne postoji ništa što ovako izgleda na svijetu, trebali bismo to tako i shvatiti.”

Zapanjuje tvrdnja da ta tijela imaju genetski sastav koji se čak 30 posto razlikuje od sastava ljudskih bića. Datiranje ugljikom koje je provelo Nacionalno autonomno sveučilište Meksika (UNAM) potvrdilo je da su tijela, koja imaju prepoznatljive šake i stopala s tri prsta, doista starija od 1000 godina. Osim toga, ustanovljeno je da imaju jake, ali lagane kosti te da im nedostaju zubi.

Druge studije sugeriraju da su mumije, koje su 2017. pronađene u Nazci u Peruu, lažne. Saslušanje u utorak organizirao je Sergio Gutiérrez Luna, zastupnik iz vladajuće stranke Morena i kandidat za guvernera države Veracruz.

Uključivao je sudionike iz cijelog svijeta koji su pozvali na transparentnost i međunarodnu suradnju. Maussan je sugerirao da bi Meksiko mogao postati prva zemlja na svijetu koja će prihvatiti prisutnost izvanzemaljaca na planetu. Gutiérrez Luna rekao je da Kongres nije zauzeo stav o teorijama iznesenim tijekom saslušanja, ali je naglasio da je važno slušati “sve glasove, sva mišljenja”.

Događaj je inspiriran saslušanjem u američkom Kongresu o istoj temi u srpnju, u kojem je umirovljeni bojnik David Grusch tvrdio da SAD skriva program za pronalaženje i obrnuti inženjering NLO-a. Pentagon je demantirao njegove tvrdnje. U medijskim intervjuima Grusch je iznio još čudnije tvrdnje da američka vlada posjeduje tijela “mrtvih pilota” i leteći tanjur koji je Mussolini pronašao u Italiji prije gotovo 100 godina. Unatoč tome, saslušanje u Kongresu bilo je znak povećanja respektabilnosti polja koje se nekoć smatralo rezervatom teoretičara zavjere.

Poznati političari, poput republikanskog senatora Marca Rubia, zalagali su se za više transparentnosti, a 2022. Barack Obama je za CBS rekao da vlada ima “snimke i zapise objekata na nebu, za koje ne znamo točno što su, ne možemo objasniti kako su se kretali, njihovu putanju”.

Izvor: The Guardian

Komentari