Njemačka ide u tvrdi lockdown do 14. veljače – Zabranjeno nošenje i platnenih maski

47

Dosadašnje mjere su djelovale, smanjio se broj novih infekcija, a pao je i pritisak na bolnice. Ipak, pad broja zaraženih mora biti ubrzan. Njemačka ide u još stroži lockdown koji će trajati do 14. veljače. Uvode se i mjere obaveznog nošenja visokokvalitetnih medicinskih zaštitnih maski FFP2 i N95 u trgovinama i javnom prijevozu. Tako će, po novim pravilima, građanima biti zabranjeno nošenje platnenih maski u javnom prijevozu i trgovinama.

Nadalje, Savezno ministarstvo rada i socijalnih pitanja donosi i uredbu o radu od kuće prema kojoj poslodavci moraju omogućiti zaposlenicima rad od kuće kako bi se smanjili kontakti na putu do posla i na poslu. Ujedno, od poslodavaca se traži uspostava fleksibilnog radnog vremena za one koji moraju dolaziti na posao kako bi se izbjegla gužva u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Za sada se odustaje od otvaranja škola, a nastava će se odvijati online. Podsjetimo, Njemačka je do sada zatvorila škole, sve trgovine koje ne prodaju osnovne namirnice, ugostiteljske objekte te sadržaj vezan uz kulturu i zabavu. Isto tako, jedno kućanstvo može posjetiti samo jedna osoba izvan tog kruga, prenosi Index.

Komentari