Nakon kratke bolesti preminula Ronnie Spector, pjevačica velikog hita “Be My Baby”

131

Ronnie Spector, najpoznatija pop ikona 1960-ih preminula je u 78. godini, objavila je njezina obitelj u priopćenju. Ronnie Spector postala je prepoznatljiva po glasu i brojnim hitovima The Ronettes, uključujući “Be My Baby”.

“Naš voljeni zemaljski anđeo, Ronnie, danas je mirno napustila ovaj svijet nakon kratke borbe s rakom”, rekla je obitelj. “Bila je s obitelji i u zagrljaju svog muža, Jonathana. Ronnie je živjela svoj život sa svjetlom u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmijehom na licu.”

Brian Wilson iz Beach Boysa nazvao je “Be My Baby” najboljom pop pjesmom ikada snimljenom. Ronnie Spector rođena je kao Veronica Bennett u španjolskom kvartu Harlem u New Yorku. Osnovala je The Ronettes 1961. sa starijom sestrom i sestričnom dok je još bila tinejdžerka. Grupa je postala poznata tek nakon dvije godine i nakon audicije kod glazbenog producenta Phila Spectora, tvorca stila “Wall of Sound” iz 1960-ih.

Potaknuti nevjerovatnim uspjehom “Be My Baby”, njihovim prvim singlom za Spector, obišli su zemlju s Caravan of Stars Dicka Clarka i napravili niz pop hitova tijekom sljedećih nekoliko godina, uključujući “Baby I Love You”, “Walking in the Rain” i “Do I Love You?”. Grupa se raspala 1967. Ubrzo nakon toga Ronnie se vjenčala s Philom Spectorom, s kojim je imala burnu vezu. Par se razveo 1974. godine.

U svojim memoarima “Be My Baby: How I Survived Mascara, Miniskirts, and Madness”, Ronnie Spector je opisala svog supruga kao kontrolirajućeg i emocionalno uvredljivog. U objavama na društvenim mrežama nakon njegove smrti prošle godine, ona je slavno rekla: “bio je briljantan producent, ali loš muž”. Do sredine 1970-ih Ronnie Spector je započela novu karijeru solo umjetnice. Iako nikada više nije dosegla komercijalni vrhunac, vratila se na Top 40 pjevajući s Eddiejem Moneyjem na njegovom hitu iz 1986., “Take Me Home Tonight”.

Ronnie Spector nastavila je snimati glazbu i nastupati sve do svojih 70-ih. Njezina obitelj rekla je da je “bila ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njezin radosni zvuk, razigrana priroda i čarobna prisutnost živjet će u svima koji su je poznavali, čuli ili vidjeli. Umjesto cvijeća, Ronnie je zatražila da se novac donira lokalnom skloništu za žene ili u fond American Indian College Fund. Obitelj s poštovanjem traži privatnost u ovom trenutku.”

Izvor: CNN

L.B.

Komentari