Microsoft patentira tehnologiju koja će nam omogućiti razgovor s mrtvima, povijesnim ličnostima i fiktivnim likovima

33

U jednoj od bizarnijih priča našla se i ona Microsoftova. Naime, Microsoft patentira tehnologiju koja će se moći koristiti za razgovor s mrtvima. Tehnologija će koristiti sadržaj poput “slika, glasovnih podataka, postova na društvenim mrežama i elektroničkih poruka” za stvaranje chatbota koji simuliraju određenu osobu.

Koncept umjetne inteligencije koji se koristi za repliciranje mrtvih nije nov. To je i prikazano u epizodi “Be Right Back” Black Mirror-a. Microsoftov patent čak opisuje tehnologiju za izradu 2D ili 3D modela određene osobe na temelju slika, dubinskih informacija i videozapisa. Tehnologija se također može koristiti na manje jezive načine, poput stvaranja chatbota izmišljenog lika ili povijesne ličnosti.

Bilo bi cool iskustvo razgovarati s omiljenim izmišljenim likom. Razgovor s povijesnom osobom chatbot mogao bi biti jedinstven način da se ljudi angažiraju tijekom proučavanja povijesti, iako biste morali provjeriti činjenice.

Microsoft objašnjava: “Određena osoba može odgovarati prošlom ili sadašnjem entitetu (ili njegovoj verziji), kao što su prijatelj, rođak, poznanik, slavna osoba, izmišljeni lik, povijesna ličnost, slučajni entitet itd. Microsoft ima zanimljivu povijest chatova. Iako se mnogi chatbotovi na Microsoftovim uslugama mogu koristiti za obavljanje određenih zadataka, drugi su se botovi koristili na različite načine. Microsoft je imao chatbot pod nazivom Xiaoice koji se fokusirao na to da bude sličan čovjeku.”

Izvor: Windows Central

Komentari