Melinda Gates postala je milijarderka nakon prijenosa dionica uoči razvoda s Billom Gatesom

19

Uskoro bivša supruga Billa Gatesa, Melinda Gates, preko noći je postala milijarderka nakon što joj je suprug prebacio ogromnu količinu dionica.

Vidjelo se da je Cascade Investment, u vlasništvu Billa Gatesa, prenio 2,4 milijarde dolara vrijednosnih papira gospođi Gates. U Cascade Investmentu leži velika većina bogatstva Gatesa. Ulaže u širok spektar tvrtki širom svijeta. Investicijski fond osnovan je nakon što je Gates prodao gotovo sve svoje dionice u Microsoftu. Sada je vlasnik manje od 1% tvrtke.

Dionice prenesene na Melindu uključuju: 2,94 milijuna dionica AutoNation, 14,1 milijuna dionica Canadian National, 25,8 milijuna dionica Coca-Cole Femse sa sjedištem u Meksiku i 155,4 milijuna dionica meksičke televizije Grupo Televisa SA.

Potez sada čini Melindu jednom od najbogatijih žena na svijetu i očekuje se da će steći puno više bogatstva dok se završi razvod. Bill Gates, osnivač Microsofta, ima osobno bogatstvo od 128,1 milijardu dolara čak i nakon trenutnog transfera, što ga čini desetom najbogatijom osobom na svijetu. U nekoliko je navrata tijekom prethodnih godina zauzimao prvo mjesto.

Par je prošlog tjedna objavio da se razvodi nakon 27 godina braka, rekavši da je odluka o rastavi donesena u prijateljskim uvjetima. Njihov razvod vjerojatno će biti najskuplji u povijesti, možda čak i veći od razvoda između osnivača Amazona Jeffa Bezosa i njegove bivše supruge.

Par vodi jednu od najvećih razvojnih dobrotvornih organizacija na svijetu, Zakladu Billa i Melinde Gates, koja želi ublažiti siromaštvo širom svijeta. Oboje su rekli da će nastaviti svoj rad s organizacijom. Gates je u svoje vrijeme bio podvrgnut brojnim divljim i neutemeljenim teorijama zavjere kao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i jedan od najistaknutijih filantropa. Očekivano, nova teorija zavjere pojavila se od najave razvoda, navodeći da se par razvodi kako bi zaštitio svoju imovinu od pljenidbe vlade ili kako bi se zaštitio od poreznih implikacija pod novom upravom Bidena.

Izvor: Forbes

Komentari