Masonski Tinder: Otkriveno gdje slavni traže svoje partnere

38

Za traženje svog para pod zvijezdama slavni koriste aplikaciju Raya. Riječ je o privatnoj društvenoj mreži koja je dostupna samo za odabrane članove,  a koju je 2015. godine kreirao 37-godišnji Izraelac Daniel Genelman. Za The New York Times kazao je: „Napravljena je za strastvene ljude iz svih krajeva svijeta koji imaju što podijeliti s drugima i to žele učiniti s poštovanjem.“

Aplikaciju primjerice koriste Cara Delevigne, Matthew Perry, Paul Mescal, Sharon Stone, David Walliams, Emilia Clarke i još mnoga druga javna lica. Ipak, pristup Rayi nije nimalo jednostavan. Kako biste se učlanili u ovu aplikaciju potrebno je ispuniti niz uvjeta i proći prilično strogu provjeru. Na listi čekanja nalaze se više od 100 000 osoba, a prijavu za ulaz u aplikaciju mora potvrditi poseban Odbor za članstvo. Dozvolu za učlanjenje dobije samo 8 % sretnika. Radi usporedbe, šanse da uspijete upisati Sveučilište Oxford su 17 %, dakle duplo veće. Kako biste dobili članstvo, morate imati „nešto posebno“ bilo to važan glumački angažman, uspješna sportska ili pjevačka karijera, zamijećen umjetnički ili znanstveni rad. Uz to, potrebno je imati preporuke utjecajnih ljudi iz poslovnog svijeta ili industrije zabave. Veliki plus su mnoštvo pratitelja na Instagramu. Zbog svih ovih uvjeta, aplikacija je dobila naziv „masonski Tinder“.

Članstvo nije besplatno, već stoji 7,99 američkih dolara. Najvažnije pravilo je da se o Rayi ne govori budući da Uprava povremeno pregledava profile svojih korisnika na ostalim društvenim mrežama. Kažnjava se i screenshotanje, a ako prekršite pravilo to rezultira uklanjanjem profila s mreže. Ipak, kao i kod Tindera, Raya se svodi na traženje osobe s kojom se podudarate nakon čega je moguće započeti razgovor. A ako vam se svidi profil osobe s kojom se ne podudarate morat ćete platiti za slanje poruke 70-ak kuna.

Izvor: Daily Mail

Komentari