Mačka je pomogla spasiti čovjeka zaglavljenog u kanalu. Sada je lokalni heroj u Japanu

35

Mačku u središnjem japanskom gradu Toyama odlikovala je lokalna policija zbog pomaganja u spašavanju starijeg čovjeka koji je pao u kanal za navodnjavanje.

16. lipnja 77-godišnja žena koja se šetala oko 19:30 sati pronašla je žensku mačku Koko, koja pripada susjedu. Mačka je zurila u kanal i čudno se ponašala. Kad je pratila mačji pogled, zatekla je muškarca kako leži na leđima u kanalu dubokom 60 cm x 40 cm. Voda je bila duboka oko 15 cm.

Pozvavši u pomoć svoju 48-godišnju kćer koja živi u blizini, odmah se uputila na spašavanje muškarca, a ubrzo su joj se pridružili i vlasnica mačke Koko, 45-godišnji Tomoko Nitta, te njezini 20-godišnji i 18- jednogodišnji sinovi. Policijska postaja Toyama Minami počastila je u subotu pet susjeda pohvalnim certifikatima, dok je Koko dobio hranu za mačke. Držeći Koko u naručju, Nitta je rekla: “Želim joj reći da je dobro učinila, jer je pronašla čovjeka što je dovelo do njegovog spašavanja”. Satoshi Nakada, šef policijske postaje, rekao je da su “veze među lokalnim stanovnicima, uključujući mačku, čovjeku spasile život”.

Izvor: SCMP

Komentari