Lego je donirao 4 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

26

Lego donosi svoju kockicu na zgradu u borbi protiv rasizma. Ogromna danska kompanija najavila je u četvrtak da namjerava donirati četiri milijuna dolara uslijed globalne mobilizacije protiv ksenofobije i rasnog nasilja. Ove donacije namijenjene su „američkim organizacijama koje podržavaju crnu djecu i drugim udruženjima koja svu djecu educiraju o toleranciji i jednakosti“, navodi se u izjavi poslanoj u AFP-u u četvrtak.

Kad desetine tisuća ljudi demonstriraju protiv rasnog nasilja u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta nakon smrti Georgea Floyda, Lego je rekao da je „uz zajednicu crnaca koja se treba boriti protiv rasizma i nejednakosti.“ Lego je rekao da je inkluzija jedna od njegovih glavnih vrijednosti. „Naša je misija nadahnuti i razvijati graditelje svijeta sutra, a to uključuje nadahnjivanje ih da budu tolerantni, uključivi i ljubazni.“

U 2019. godini 25% zarade grupe dodijeljeno je zakladi Lego, koja djeluje posebno za djecu u nevolji. U Sjedinjenim Američkim Državama Lego je objavio da je privremeno obustavio sve internetske reklame, ali da bi se trebalo nastaviti u narednim danima.

Izvor: World Today

Komentari