Labud je uginuo od slomljenog srca nakon što su tinejdžeri razbili ciglom jaja

32

Labud je uginuo od slomljenog srca nakon što je prošlog mjeseca u Boltonu u Velikom Manchesteru skupina tinejdžera bacala je kamenje i cigle na jaja majke labuda. Prošlog tjedna majka labuda otkrivena je mrtva, a otac je nestao.

Kao što kažu svjedoci, besramni vandali ciljali su u labudovo gnijezdo, a nažalost, od 6 jaja razbijeno je 3. Istog labuda su prethodno maltretirale druge životinje poput patki, pasa i kokoši. Otac labud, koji se borio sa stresom, otjeran je iz gnijezda prije dva tjedna. I kako se labudovi životi spajaju, zna se da mogu umrijeti od slomljenog srca kad izgube partnera. Stručnjaci objašnjavaju da kada izgube svoje najmilije, prođu kroz isti proces tuge kao i ljudi.

swan-dies-from-a-broken-heart-after-teenagers-smashed-her-unborn-cygnets-with-bricks2-650×641

Predstavnik Kraljevskog društva za sprječavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA) rekao je: „Ovo je zaista tužan razvoj i vrlo je uznemirujuće čuti o smrti ovog jadnog labuda. Istražujemo prethodni nemirni događaj i pozivamo bilo koga tko ima informacije da se javi na našu liniju za žalbe na 0300 123 8018. Labudovi, njihova gnijezda i jaja zaštićeni su Zakonom o divljini i selu od 1981.”

swan-dies-from-a-broken-heart-after-teenagers-smashed-her-unborn-cygnets-with-bricks5-650×422

Tjedan dana prije ovog incidenta, tinejdžeri naoružani katapultima ubili su labuda i njezine tri bebe, u blizini Eisey Footbridgea u Wiltshireu. Otkad su se ovi incidenti podijelili, mnogi korisnici Facebooka bili su slomljeni, ostavljajući komentare žaljenja.

We have had some awful reports of teenagers with catapaults attacking swans just past the footbridge at Eisey. One…

Objavljuje The Only Way Is CrickladeSubota, 13. lipnja 2020.

Izvor: Healthy Food House

Komentari