Kulturnim ponašanjem do veće sigurnosti u prometu – U četvrtak u Rovinju akcija Dan ljubaznosti u prometu

151
Foto/PU istarska

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, rovinjska policija provest će u četvrtak, 4. lipnja od 12 do 14 sati, prometnu akciju Dan ljubaznosti u prometu. Osim policijskih službenika, u akciji će sudjelovati i predstavnici HAK-a, prometni redari Grada Rovinja i djelatnici Stanice za tehnički pregled Rovinj koji će odmah kontrolirati tehničku ispravnost vozila.

Cilj je upozoriti vozače na ranjivost pješaka, potaknuti ih na poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima, a ujedno povećati prometnu kulturu pješaka.

Kako bi se potaknuo tolerantniji odnos između vozača i pješaka, Policijska uprava istarska poziva vozače da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: “Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu“. S druge strane, pješake se potiče da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: “Hvala” ili da se osmjehnu.
Želja nam je da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakodnevnice, a krajnji cilj akcije je povećati osjećaj sigurnosti u prometu na rovinjskim ulicama, pogotovo s obzirom na nadolazeću turističku sezonu.

Komentari