Koju poveznicu imaju Eurosong i spašavanje okoliša?

17
Foto: Florian Wieder
Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i Eurosong, izbor najbolje pjesme Europe, udružili su snage kako bi prikupili milijun glasova za planet, ali i za sve nas koji ovisimo o očuvanoj prirodi. Cilj ove suradnje je potaknuti ljude koji žele zaštititi i obnoviti naš planet da daju svoj glas na WWF-ovoj platformi voicefortheplanet.eu.

Poznati DJ Armin van Buuren, ujedno ambasador WWF-a, ove će subote čuveni rotterdamski ‘Erasmus-bridge’ obojati u zeleno uz jasnu poruku svim izvođačima, ali i mnogobrojnim pratiteljima Eurovizije da jedino zajedničkim zalaganjem za očuvanu prirodu možemo postići nužne promijene. Ovaj poseban, zeleni događaj, prenosit će se u eurovizijskom “virtualnom selu”.

“Život na Zemlji je dragocjen i moramo učiniti baš sve kako bismo ju spasili. Svaki mali korak je bitan, svaki glas je važan. Zajedno možemo postići čudo i zato pozivam sve pratitelje Eurovizije u našoj regiji da daju svoj glas i potpišu globalnu peticiju #VoiceForThePlanet“, poručila je iz Rotterdama Albina Grčić koja je, iako se nije plasirala u finale, osvojila publiku pjesmom “Tick-tock” na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga.

Armin van Buuren iskoristit će društvenu mrežu TikTok kako bi pozvao milijune gledatelje da pjevaju, plešu ili snime duet uz njegovu pjesmu “Milion voices”putem #voicefortheplanet izazova. Arminu će se u tom izazovu pridružiti i svi izvođači s ovoga Eurosonga, dok će poziv na potpisivanje peticije biti ponovljen i nekoliko puta tijekom izravnog prijenosa svih triju večeri Eurosonga.

“Glazba ujedinjuje ljude, a ujedinjeni moramo biti i oko brige za budućnost našeg planeta. Dok će natjecatelji Eurosonga koristiti svoj glas kako bi se natjecali u ime svoje zemlje, istodobno će tražiti od svojih obožavatelja da podignu svoj glas za Planet.

izvor: green.hr

Komentari