Kao u Mordoru! Puknuće plinovoda uzrokovalo požar u Meksičkom zaljevu

31
Izvor: Screenshot Twitter

Puknuće podmorskog plinovoda u Meksičkom zaljevu izazvalo je požar koji je izbio u vodama Zaljeva. Vatra je satima trajala stvarajući biblijsku scenu koja se uspoređivala s Mordorom iz ‘Gospodara prstenova’.

Meksička državna naftna kompanija Petroleos Mexicanos (Pemex) rekla je da su poslani brodovi za kontrolu požara koji pumpaju više vode iznad plamena u pokušaju gašenja požara. Prema izvješćima, nitko nije ozlijeđen. Curenje se dogodilo u ranim satima u petak, otprilike 150 metara od platforme za bušenje. Pet sati kasnije, tvrtka je izvijestila da je curenje plina pod nadzorom.

Nesreća je međutim izazvala divlji porast plamena koji je kipio na površini zalivskih voda. Utjecaj na okoliš koje je prouzročilo curenje plina i oceanska vatrena kugla i dalje je nepoznat.

Direktorica programa Oceans za Centar za biološku raznolikost, Miyoko Sakashita, rekla je da: “Zastrašujuće snimke Meksičkog zaljeva pokazuju svijetu da je bušenje u moru prljavo i opasno. Ove stravične nesreće nastavit će štetiti Zaljevu ako jednom zauvijek ne završimo s bušenjem u moru.”

Izvor: Thinking Humanity

Komentari