Kada je Adobe ukinuo Flash sadržaj, prestala je raditi i kineska željeznica

38

Adobeov Flash, dodatak za web preglednik koji je pokrenuo toliko mnogo igara, zbunjujućih sučelja i animiranih ikona napokon nestao je u 2021. godini. Za većinu nas to samo znači da neka web igra više neće raditi. Za nekolicinu odabranih u Kini, smrt Flasha znači kašnjenje s radom, jer je grad Dalian na sjeveru Kine na njemu vodio svoj željeznički sustav.

Dakle, kad je Adobe napokon zaustavio Flash-baziran sadržaj, ovog se utorka Dalian-ova mreža željeznica zaustavila na 20 sati. Morao je biti uspostavljen poseban “tehnički tim” da bi se problem rješavao dulje od 20 sati. Prije 80 godina željeznička stanica Dalian bila je najveća i najmodernija željeznička stanica u Aziji. Međutim, prema izvješćima, čini se da je željeznička stanica Dalian zamrznuta u određeno doba, a mnoge tehnologije na kojima se ona bazira zastarjele su.

Sustav otpreme vlakova zapravo je dizajniran s Flash-om
Prema sadržaju javnog računa WeChat-a “Dalian Train Depot” Dalian Railway-a, navodi se da je 12. siječnja okružni gradonačelnik zadužen za otpremu postaja prvo izvijestio da stranica sustava otpreme vozila ne može biti normalno prikazana, što je onemogućilo praćenje stanja rada vlaka. U sljedećih pola sata isti se problem dogodio u gotovo svim računalima za transport i proizvodnju. Nakon što je tehničar “pretražio uzrok problema na internetu”, potvrđeno je da je izvor kvara povezan s potpunom obustavom rada Flash tvrtke Adobe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ono što najviše čudi je činjenica da se ukidanje Flasha najavljuje najmanje 4 godine, a kao rezultat toga željeznička kompanija morala je poduzeti određene korake, što naravno, nije učinila.

Tehničari željeznice jesu sve ponovo pokrenuli, ali način na koji su to učinili je fascinantan. Nisu prebacili sustav upravljanja željeznicom na neku drugu, moderniju bazu kodova ili instalaciju softvera, već umjesto toga instalirali su piratsku verziju Flasha koja je još uvijek bila u funkciji.

Izvor: 6pack News

Komentari