Jesu li Harry i Meghan i dalje vojvode od Sussexa?

Službeno je. Harry i Meghan Markle neće se vratiti na kraljevske dužnosti.

177

“Nakon razgovora s vojvodom, kraljica Elizabeta je napisala službenu potvrdu da se Meghan i Harry neće vraćati na službene dužnosti i da su im onemogućene odgovornosti u javnoj službi. Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su držali vojvoda i vojvotkinja bit će vraćeni Njezinu Veličanstvu, prije nego što budu ponovno raspodijeljeni među radnim članovima Kraljevske obitelji”, stoji u službenom priopćenju.

Na društvenim mrežama uslijed priopćenja pokrenulo se pitanje koje su to titule koje su im oduzete i hoće li Harry i Megan i dalje ostati vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

Ukratko, kraljica je prisilila par da prekinu sve službene veze s kraljevskom obitelji nakon što su se odlučili odreći svojih dužnosti i zauvijek se odmaknuti od javne službe.

Stoga Harryjeva počasna vojna imenovanja, poput generalnog kapetana kraljevskih marinaca koje je 2017. godine preuzeo od svog djeda princa Philipa nakon što je tu ulogu obnašao 64 godine, sada će se preraspodijeliti drugom članu obitelji. Nadalje, i pokroviteljstvo Narodnog kazališta koje je kraljica poklonila bivšoj glumici Meghan 2019. nakon što ga je držala 45 godina biti oduzeto i dodijeljeno drugom članu obitelji, prenosi Index.

Komentari