Izraelske novine na naslovnoj stranici objavile fotografije djece ubijene u Gazi: Ovo je cijena rata!

19
Izvor: Twitter Screenshot

Na naslovnici izraelskih novina Haaretz objavljene su fotografije 67 palestinske djece i mladih od 6 mjeseci do 17 godina, koji su izgubili život u posljednjim sukobima između Izraela i Pojasa Gaze. Na naslovnici stoji i natpis „Ovo je cijena rata“.

Haaretz je u suradnji s New York Timesom objavio fotografije, dob i priče žrtava. U izraelskom bombardiranju ukupno je ubijeno 254 Palestinaca, a čak četvrtina poginulih su djeca. U Izraelu je u sukobu ubijeno 13 ljudi, a među njima se nalazi i 5-godišnje dijete.

Haaretz je priče o ubijenima objavio manje od tjedan dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena posljednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, u vrijeme dok židovskom državom traje politička kriza zbog četvrtog neuspjelog pokušaja premijera Benjamina Netanyahua da formira vladu u posljednje dvije godine. Palestinci optužuju Izrael da je potaknuo sukobe deložacijama u jeruzalemskoj četvrti Sheikh Jarrah i blokiranjem pristupa vjernicima džamiji Al Aksa u vrijeme islamskih blagdana, dok Izrael svoje napade na Gazu opravdava pravom na obranu od islamističke skupine Hamas, prenosi Jutarnji list. 

 

Komentari