Italija je u potrazi za volonterima koji će nadgledati poštivanje mjera fizičke distance

13

Italija je u potrazi za oko 60 000 volontera koji bi pazili na pridržavanje mjera fizičke distance i bili promicatelji dobrog ponašanja u svrhu prevencije pandemije koronavirusa. Ministar za regionalne poslove Francesco Boccacia izazvao je bojazan da se ljudi uslijed ukidanja karantene neće dovoljno pridržavati mjera fizičke distance na javnim mjestima. Boccacia je kazao da će se oni nazivati „civilnim pomoćnicima“ te će nositi plave prsluke. Za dnevni list La Stampa kazao je kako će „Oni biti naoružani snagom uvjeravanja, razumom i njihovim osmijesima.“

Na svom Facebook profilu Boccacia je kazao kako će biti raspisan poziv za zapošljavanje koji će biti otvoren za sve građane, no prednost će imati nezaposleni i primatelji socijalne pomoći. Boccia je u intervjuu za milansku La Stampu kazao da vlada koristi načelo “mrkve i batine”, koje “djeluje”, no upozorio je da bi daljnje ublažavanje mjera moglo biti odgođeno u slučaju neprikladnog ponašanja građana.

Prisjetimo se, Italija je pretrpjela epidemiju koronavirusa koja je dosegla vrhunac krajem ožujka, a karantena je konačno završena 18. svibnja. U Italiji je ukupno zabilježeno 32 785 smrtnih slučajeva, a ukupno je oboljelo 299 858 osoba.

Izvor: The Nation

Komentari