Istanbul pogodila snažna oluja, ruše se dijelovi zgrada, četiri osobe poginule

52

Najmanje četiri osobe su poginule, a devetnaest je ozlijeđeno nakon što je Istanbul danas pogodilo olujno nevrijeme, priopćile su istanbulske vlasti, pozivajući se na podatke agencije za upravljanje prirodnim nepogodama, prenosi Telegram.

Na videosnimci koju je objavila turska agencija DHA vide se tijela dvojice muškaraca i dječja kolica na tlu, pod ostatcima krovne konstrukcije koju kao da je raznijela eksplozija, u četvrti Esenyurtu na zapadu Istanbula.

Žena je poginula u drugoj četvrti na zapadu grada kada joj je na glavu pala greda s krova zgrade, navodi DHA. Vjetar je također srušio jedan zvonik, pokazuju snimke. Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je sućut obiteljima žrtava, pozivajući stanovnike na oprez zbog opasnosti od sličnih nesreća ili “pada drveća i električnih stupova” zbog snažnog vjetra koji je puhao brzinom od 130 km/h.

Vjetar je odnio desetke krovova i srušio gotovo 200 stabala, više od 50 semafora i prometnih znakova te oštetio 12 automobila, dok je pomorski promet u Bosporu prekinut, rekao je gradonačelnik.

L.B.

Komentari