Gotovo 13 milijuna dolara prikupljeno je za skloništa za životinje u čast preminuloj Betty White s #BettyWhiteChallengeom

123

JoAnne Worley i Loretta Swit bile su među slavnim osobama koje su započele kampanju na društvenim mrežama pod nazivom #BettyWhiteChallenge u čast 100. rođendana Betty White.

Komična glumica umrla je u novogodišnjoj noći, samo nekoliko tjedana prije proslave stotog rođendana, 17. siječnja – ali budući da je toliko voljena, kampanja je krenula u smjeru prikupljanja novčanih sredstava za životinje. Actors & Others For Animals, dobrotvorna organizacija za koju je služila u upravnom odboru, pokrenula je kampanju tražeći donacije od 100 dolara za Bettyin 100. rođendan.

Desetak drugih skupina također su imali koristi jer je javnost počela slati novac lokalnim skloništima u ime Betty White. Gotovo 400.000 ljudi koristilo je Facebook i Instagram kako bi se priključili izazovu, prikupivši nevjerojatnih 12,7 milijuna dolara za skloništa za životinje i volontere u cijeloj zemlji.

Dva skloništa u Philadelphiji dobila su 100.000 dolara; dobrotvorna organizacija zoološkog vrta Los Angelesa dobila je 70.000 dolara; sklonište u Arkansasu preplavljeno je s više od 12.000 dolara i Dubuque, Iowa skloništa dobila su 13.000 dolara.

Betty White je pripremila video za svoj 100. rođendan koji je snimljen samo nekoliko dana prije njezine smrti. Njezin tim je video objavio na svojoj Instagram stranici kao oproštajnu čestitku svojim obožavateljima.

“Samo vam želim zahvaliti svima na ljubavi i podršci tijekom GODINA. Hvala vam puno i ostanite tu!”, rekla je Betty White u videu.

Njezin tim je objavljenom videu dodao #BettyWhiteChallenge: “Dok nastavljamo vidjeti brojke koje pristižu iz cijelog svijeta, apsolutno je nevjerojatno koliko ste novca svi skupili za životinje.”

Izvor: Good News Network

L.B.

Komentari