Eric Clapton novom pjesmom kritizira Covid-mjere

20

Rocker i antivakser Eric Clapton upravo je odustao od onoga što se čini kao glazbeni glas za ograničenja pandemije. Animirani glazbeni spot “This Has Gotta Stop” prikazuje zlog lutkara i prosvjednike koji mašu natpisima “Liberty” i “Stop”.

Također uključuje i ilustraciju Jam for Freedom, britanske grupe protiv ulaska i zatvaranja ulica koju Clapton podržava. “Ne mogu više podnositi ovaj BS. Otišlo je dovoljno daleko” – pjeva Clapton. “Znao sam da se nešto događa po zlu / Kad ste počeli s donošenjem zakona / ne mogu micati rukama / oznojio sam se”, dodaje, misleći na nuspojave koje je Clapton iskusio nakon cijepljenja.

76-godišnji Clapton je ranije kritizirao cjepiva protiv covida-19, nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo „katastrofalnim“ posljedicama po njegovo zdravlje.

Nakon prve doze glazbenik je „odmah imao teške reakcije koje su trajale deset dana“, objavio je u svibnju. Nakon druge doze „njegove ruke i stopala bile su smrznute, umrtvljene ili goruće i više-manje neupotrebljive dva tjedna“. „Strahovao sam da više nikad neću svirati gitaru“, rekao je tada.

On je okarakterizirao uvjeravanja da su cjepiva protiv COVID-19 sigurna kao “propagandu”. “Teško je zagristi jezik za ono što sada znam”, napisao je Clapton koji odbija nastupiti na bilo kojem mjestu gdje su potrebne covid-potvrde ili gdje je za ulazak na koncert potrebno biti cijepljen.

“Neću nastupiti ni na jednoj pozornici na kojoj je prisutna diskriminirana publika”, izjavio je prošlog mjeseca na društvenim mrežama. “Osim ako nije predviđeno da svi ljudi prisustvuju, zadržavam pravo otkazati koncert.”

Zdravstveni stručnjaci u cijelom svijetu kažu da su ozbiljne nuspojave cjepiva protiv COVID-19 beskrajno male u usporedbi sa spašenim zdravljem i životima.

Izvor: Huff post

Komentari