Elon Musk postao je najbogatija osoba na svijetu

28

Elon Musk postao je najbogatija osoba na svijetu, jer je njegova neto vrijednost prešla 185 milijardi dolara. Poduzetnik Tesle i SpaceX-a gurnut je na prvo mjesto nakon porasta cijene Tesline dionice u četvrtak.

Zauzima prvo mjesto osnivača Amazona Jeffa Bezosa, koji ga je to mjesto držao od 2017. godine. Muskova tvrtka za električne automobile Tesla porasla je ove godine i u srijedu je prvi put dosegla tržišnu vrijednost od 700 milijardi dolara. To čini automobilsku tvrtku vrijednijom od Toyote, Volkswagena, Hyundai, GM-a i Forda zajedno.

“Otprilike polovica mog novca namijenjena je za pomoć problemima na Zemlji, a polovica za pomoć u uspostavljanju samoodrživog grada na Marsu kako bi se osigurao nastavak života (svih vrsta) u slučaju da Zemlju pogodi meteor poput onog koji je uništio dinosaure ili 3. svjetskog rata”, stoji u Muskovom Tweetu.

Bezos je također vidio kako se njegova sreća povećavala tijekom protekle godine. Pandemija koronavirusa značila je da je Amazon imao koristi od jače potražnje za internetskom trgovinom i uslugama računalstva u oblaku. Međutim, dao je 4% udjela u poslu svojoj bivšoj supruzi MacKenzie Scott nakon što su se rastali, što je pomoglo gospodinu Musku da ga pretekne. Uz to, prijetnja regulacijom znači da dionice Amazona nisu porasle toliko visoko kao što bi inače mogle biti.

Izvor: BBC

Komentari