Drama na američkom nebu! Boeing morao izvanredno sletjeti jer se zapalio motor

18
Izvor: Screenshot Twitter

Avion United Airlinesa koji je u subotu naišao na probleme s motorom sigurno je sletio u Denver nakon što se u nekoliko kvartova u Broomfieldu u Koloradu pali ostaci aviona.

Unitedov let 328 poletio je s međunarodne zračne luke Denver u 12:49. Avion je krenuo prema međunarodnoj zračnoj luci Daniel K. Inouye u Honoluluu. “Zrakoplov, Boeing 777, imao je problema s motorom i sigurno se vratio u zračnu luku Denver oko 13:30″, rekao je glasnogovornik zračne luke Alex Renteria za SAD Today.

Renteria je rekao da nije bilo ozlijeđenih, no dodao je kako nema detalje o izvještajima o dijelovima s vanjske strane zrakoplova koji su padali s neba i, u jednom slučaju, za dlaku promašili dom.

Na avionu je bilo 231 putnik i 10 članova posade.

Policija Broomfielda objavila je na Twitteru da su otpaci pali u nekoliko kvartova oko 13 sati i savjetovali ljudima da ga ne diraju i ne miču kako bi Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza mogao istražiti ovaj slučaj.

Let 328 iz Denvera za Honolulu doživio je kvar motora nedugo nakon polaska, vratio se sigurno u Denver i preventivno su ga dočekale posade hitnih službi. Na brodu nema prijavljenih ozljeda, a podijelit ćemo više informacija čim postanu dostupne”, izjavio je glasnogovornik David Gonzalez. U zasebnoj izjavi, dodao je, “Svi putnici i posada su deplanirani i prebačeni natrag na terminal međunarodne zračne luke u Denveru. Dužnosnici rade na tome da putnike dovedu na novi let za Honolulu u sljedećih nekoliko sati”, rekao je.

Putnici su ispričali zastrašujuće iskustvo koje se počelo odvijati nedugo nakon polijetanja zrakoplova. “Avion se počeo snažno tresti, a mi smo se s visine naglo počeli spuštati”, rekao je David Delucia za Associated Press. “Kad se to u početku dogodilo, mislio sam da smo gotovi. Mislio sam da idemo dolje. “

Delucia i njegova supruga uzeli su novčanike u kojima su bile vozačke dozvole i stavili ih u džepove kako bi “u slučaju da padnemo mogli biti identificirani”, rekao je Delucia koji je i dalje bio potresen dok je čekao da se ukrca na drugi let za Honolulu.

Izvor: SAD Today

Komentari