Britanski umjetnik radi najveću sliku na svijetu kako bi pomogao djeci

34

Umjetnost se može nadahnuti iz mnogih izvora, a ponekad se može stvoriti i za veću svrhu. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci britanski umjetnik Sacha Jafri marljivo je radio na stvaranju najveće slike ikad stvorene na platnu. Slika se dovršava u plesnoj dvorani hotela Atlantis The Palm u Dubaiju, gdje je Jafri već više od pet mjeseci zaposlen na projektu. Po završetku slika će biti otprilike veličine 21.000 četvornih metara, što je otprilike približno četiri NBA košarkaška terena.

Uz doprinose u svom apstraktnom stilu, Jafri je na slici surađivao s djecom iz cijelog svijeta od kojih je tražio da daju svoja umjetnička djela. Budući da se slika u to vrijeme usredotočila na teme izolacije, zamolio je djecu širom svijeta da slikaju kako se osjećaju trenutno. Jafri je potom ispisao njihove crteže i ugradio ih u veliku sliku. Nakon završetka slike, plan umjetnika je otići u obilazak nekoliko mjesta kao što je Burj Khalifa i okomito ga objesiti s nebodera u Dubaiju. Poslije će se slika izrezati na 60 zasebnih dijelova i prodavati pojedinačno kako bi se prikupio novac u dobrotvorne svrhe.

O svom sveukupnom cilju ovog masivnog umjetničkog djela, Jafri je izjavio: „Cilj nam je prikupiti 30 milijuna dolara, koji će ići na pomoć najsiromašnijoj djeci svijeta, njihovom obrazovanju, povezivanju, zdravlju… Svaka osoba koja kupi dio slike ne samo da će posjedovati dio najveće slike ikad stvorene na svijetu, već će posjedovati i dio povijesti, jer ono što radimo s tim novcem je veliko.”

Izvor: Tomorrow’s world today

Komentari