Bill Gates se cijepio protiv koronavirusa! Je li sam sebi ugradio mikročip?

41
Izvor: Twitter Bill Gates

Nakon svih razgovora i zabrinutosti, nade i poticaja, Bill Gates stigao je ovog tjedna na kritičnu točku svog putovanja kao otvoreni zagovornik znanosti potrebne za borbu protiv pandemije COVID-19: suosnivač Microsofta primio je prvu dozu cjepiva protiv smrtonosnog virusa.

Bill Gates je rekao da je cjepivo primio ovog tjedna i da se osjeća sjajno.

U dobi od 65 godina, Gates je ispunjavao sve uvjete za cjepivo prema stupnju 1B faze 1B distribucije cjepiva u državi Washington. U svom tweetu, Gates je zahvalio onima koji su nas doveli do ove točke – ne zahvalivši se sebi. Milijarder filantrop vodeći je zagovornik globalno koordiniranog odgovora na pandemiju od ranih dana Covid-krize. Zaklada Bill i Melinda Gates uložila je stotine milijuna dolara u financiranje inicijativa COVID-19, uključujući razvoj i distribuciju cjepiva.

Gates, koji je prije nekoliko godina upozoravao na mogućnost takvog izbijanja pandemije, proveo je veći dio 2020. razgovarajući sa svima koji bi slušali o mjerama predostrožnosti koje su ljudi trebali poduzeti da zaustave širenje bolesti. Kako se razvoj cjepiva odvijao neviđenim tempom, dezinformacije oko tretmana i Gatesova sudjelovanja također su se širile, potaknute teoretičarima zavjere na društvenim mrežama. Trumpova administracija nije pomogla u politizaciji razvoja cjepiva, rekla je Melinda Gates.

Među neobičnim teorijama koje su se širile internetom, neki su rekli da je Gates imao prste u razvoju cjepiva s mikročipom koji bi se ugrađivao svima kojima je ubrizgano cjepivo. Gates je također ovog tjedna objavio na Twitteru kako je spreman surađivati s administracijom predsjednika Joea Bidena na rješavanju najtežih američkih izazova – uključujući COVID-19.

Izvor: Geek Wire

Komentari