Bezuvjetna ljubav! Pas odbija napustiti ženu nakon što joj je spasio život

54

Shauna Darcy odlučila je nabaviti službenog psa koji će joj pomoći s ekstremnom tjeskobom. Pas, po imenu Ruby, pokazao se kao pravi prijatelj koji je bio toliko usklađen sa Shauninim mentalnim i fizičkim stanjima i nikad je nije napustio.

Shauna je rekla za Ruby: “Dok je trenirala da bude službeni pas, primijetila sam da je počela bilježiti promjene u mom otkucaju srca i da bi se ponašala smiješno. Na primjer, daje mi šapu, pokušava privući moju pozornost…”

Osim što je bila sjajna prijateljica Shauni, Ruby joj je služila i kao skrbnica, pazeći na nju u najranjivijim trenucima. Budući da Shauna pati od srčanog oboljenja zvanog vaskularni Ehlers-Danlosov sindrom, Rubyna dnevna rutina uključuje praćenje otkucaja srca i krvnog tlaka. Ruby je također tu da pomogne Shauni podići predmete koji su joj pali, nositi namirnice i biti uz nju kada pati od napadaja panike.

Sauna je rekla: “Kad se onesvijestim, ona se digne na mene i izvrši sav svoj pritisak na mene i liže mi ruke i lice dok ne dođem sebi.”

Prije nekog vremena, Ruby je počela upozoravati Shaunu da nešto nije u redu. Iako se Shauna osjećala dobro, odlučila je vjerovati svom vjernom suputniku i pozvati hitnu pomoć. Rekla je: “Ispalo je da mi je srce zapalo u atrijalnu fibrilaciju. U vrijeme kada je hitna došla bila sam jedva pri svijesti.”

Zahvaljujući Ruby, Shauna je uspjela stići u bolnicu na vrijeme, učinkovito spasivši život svojoj vlasnici. Dok je bila u bolnici, Ruby je odbila napustiti Shaunu. Shauna je primijetila: “Bez nje ne bi bila živa.”

Izvor: Majestic Animals

L.B.

Komentari