Besplatan ulazak u muzeje Vatikana za zdravstvene radnike

29

Vatikan nudi znak zahvalnosti talijanskom zdravstvenom osoblju za njihovu ulogu u borbi protiv koronavirusa. Muzeji Vatikana bit će besplatni za talijanske javne i privatne liječnike, medicinske sestre i medicinsko osoblje tjedan dana od 8. do 13. lipnja, izvještava Vatican News.

Zdravstveni radnici imat će i besplatan ulaz za sljedeća dva vikenda u Papinske vile i vrtove u Castel Gandolfo, papinoj ljetnoj rezidenciji s jezerom Albano, koja će se ponovno otvoriti za vikend posjete od 6. lipnja.

Uobičajeni postupci posjeta u vatikanskim muzejima znatno su se promijenili od njihovog ponovnog otvaranja za javnost 1. lipnja. Posjetitelji su sada dužni nositi maske, a njihova temperatura mora biti provjerena prije ulaska. Rezervacija putem interneta prije posjeta muzeju je obavezna. U doglednoj budućnosti neće biti moguće osobno kupiti karte, ali Vatikan se odrekao naknade za rezervaciju u iznosu od 4 eura za vrijeme ove faze, čiji vremenski rok tek treba biti razjašnjen.

Dnevni broj novih dokumentiranih slučajeva COVID-19 u Italiji porastao je ovog tjedna nakon što je Italija ukinula mnoga ograničenja koronavirusa u svibnju. Više od 50% novih infekcija zabilježeno je u Lombardiji, epicentru talijanskog izbijanja koronavirusa. Talijansko ministarstvo zdravstva prijavilo je 39.893 trenutačnih pozitivnih slučajeva COVID-19 u Italiji od 2. lipnja. Više od 160.000 Talijana oporavilo se od koronavirusa, a 33.530 umrlo, uključujući najmanje 125 zdravstvenih radnika.

Izvor: Vatican News

Komentari