Austrijsko selo “Fucking” promijenilo ime – Dosta nam je ismijavanja

36

Stanovnici austrijskog sela u novu godinu ući će s novim imenom – Fugging. Kažu kako im je dosta ismijavanja njihovih putokaza, posebno na društvenim mrežama. Napokon su se umorili od trenutnog imena Fucking za koje neki stručnjaci kažu da potječe iz 11. stoljeća.

Zapisnici sa sastanka općinskog vijeća objavljeni u četvrtak pokazali su da će selo od oko 100 ljudi, udaljeno 350 km zapadno od Beča, od 1. siječnja 2021. dobiti ime Fugging. Sve je veći broj turista koji govore engleski, a mnogi su se zaustavili kako bi se samo fotografirali kraj putokaza na ulazu u selo, ponekad u lascivnim pozama za društvene mreže. Neki su navodno čak ukrali putokaze, navodeći lokalne vlasti da prilikom postavljanja zamjena koriste beton otporan na krađu.

Napokon, većina seljana zaključila je da im je dosta. “Mogu potvrditi da je selo preimenovano”, rekla je Andrea Holzner, gradonačelnica Tarsdorfa, općine kojoj selo pripada. “Zaista ne želim reći ništa više – u prošlosti smo o tome imali dovoljno medijske pomame.”

Ali ne čine se svi sretni zbog nadolazeće promjene. “Zar ljudi danas nemaju smisla za humor?” pitao je jedan čovjek. Drugi je primijetio: “Oni dobivaju besplatan publicitet – trebali bi biti sretni što imaju smiješno ime.” Selo je službeno naseljeno otprilike 1070. godine, ali lokalna predaja sugerira da je naselje zapravo osnovao bavarski plemić iz šestog stoljeća zvan Focko. Zemljovid iz 1825. godine koristio je ime Fuking. Na tragu neobičnih imena sela, neposredno preko granice u Bavarskoj u Njemačkoj nalazi se selo Petting.

Izvor: The Guardian

Komentari