Apokaliptičan prizor: U Napulju se urušilo tlo kod bolnice i progutalo nekoliko automobila

15

Svjedoci su izvijestili da su u zoru čuli glasnu eksploziju dok se veliki ponor pojavio ispred bolnice Ponticelli Ospedale del Mare u istočnom Napulju. Nije bilo ozlijeđenih na tom mjestu, gdje vatrogasci kažu da je ponor “zahvatio površinu od oko 500 četvornih metara” i progutao nekoliko automobila koji su bili parkirani ispred bolnice.

Timovi za potragu i spašavanje na terenu su u petak ujutro i “rade na tome da isključe prisutnost ljudi”, objavila je talijanska vatrogasna postrojba na Twitteru.

Bolnica je evakuirana, a njezin centar za liječenje od koronavirusa privremeno će biti zatvoren, jer je sada bez vodoopskrbe, a za napajanje se oslanja na rezervne generatore. U početku se sumnjalo da je eksplozija prouzročena namjerno, no vatrogasci su to brzo isključili.

Istrage su otkrile da eksplozija nije bila na razini ulice, već se činilo da je bila u cijevima za plin ispod zemlje, prema izvještajima talijanskih medija. Još nije jasno je li eksplozija uzrokovala pojavu urušavanja ili obrnuto.

Urušavanja tla su redovita pojava u Napulju, gdje je 2019. zabilježeno 20 urušavanja unutar granica grada. Rim je također poznat po urušavanjima: u glavnom je gradu 2019. bilo 100 takvih incidenata.

Izvor: The Local

Komentari