Srušio se putnički avion Pakistan International Airlines s 99 putnika i 8 članova posade

28

Samo nekoliko dana nakon što su dopušteni letovi, avion Pakistan International Airlinesa srušio se u Karačiju na letu iz Lahorea, kažu zrakoplovni dužnosnici BBC-u. Avion, koji je navodno prevozio oko 99 putnika i osam članova posade, letio je iz Lahorea do međunarodne zračne luke Jinnah, jedne od najprometnijih zračnih luka u Pakistanu. Riječ je o avionu Airbus A320, registarske oznake AP-BLD koji je star nepunih 16 godina.

Na mjesto događaja stigle su hitne službe, kuće su oštećene a glasnogovornik pakistanske zrakoplovne vlasti Abdul Sattar Khokhar za BBC kazao je: “Avion se srušio u Karačiju. Pokušavamo potvrditi broj putnika, ali u smatramo da je bilo 99 putnika i 8 članova posade.” Zrakoplov je trebao sletjeti kada se srušio u blizini Model Colony, u susjedstvu Karačija, oko 3,2 km sjeveroistočno od međunarodne zračne luke Jinnah. Pakistanska vojska priopćila je kako su vojnici stigli do mjesta pada, kako bi pomogli u akcijama spašavanja. Na mjestu pada aviona srušeno je najmanje 5 kuća, a nekoliko osoba je izvučeno iz ruševina s ozljedama, 11 osoba prevezeno je u bolnicu. Associated Press u međuvremenu je javio da su svi s leta poginuli u padu aviona.

Pilot je u pozivu upomoć rekao da ima tehničkih poteškoća. Rečeno mu je da su obje piste za slijetanje slobodne, ali se on odlučio za zaobilaznu rutu za slijetanje. Istražujemo tehničke poteškoće, naše molitve su uz sve koji su poginuli”, kazao je glasnogovornik aviokompanije Abdullah Khan za CNN.

Prisjetimo se, 2010. godine avion kojim je upravljala privatna zrakoplovna kompanija Airblue srušio se u blizini Islamabada, usmrtivši svih 152 ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u avionu. Ovaj događaj proglašen je kao najveća zračna katastrofa u pakistanskoj povijesti. U 2012. godini, Boeing 737-200, kojim je upravljao pakistanski Bhoja Air, srušio se pri lošem vremenu kod slijetanja u Rawalpindi, usmrtivši tako svih 121 putnika i šest članova posade. 2016. godine, u avionu kompanije Pakistan International Airlines izbio je požar dok je putovao od sjevernog Pakistana do Islamabada, usmrtivši 47 ljudi.

0_PAKISTAN-AVIATION-ACCIDENT

Izvor: BBC

Komentari