Kosovski policajci i prostitutke uhićeni u akciji zatvaranja ilegalnih kockarnica

22

Najmanje 10 policajaca uhićeno je na Kosovu tijekom velike akcije zatvaranja ilegalnih kockarnica. Policija je priopćila da je to najveća operacija te vrste ikad izvedena na Kosovu i nakon jednogodišnje istrage. Kosovo je prošle godine zabranilo svako kockanje u pokušaju suzbijanja kriminala.

Jetish Maloku, glavni tužitelj za istočni okrug Gnjilana, rekao je novinarima da je policija uhitila najmanje 35 osoba zbog sumnje u ilegalno kockanje, prostituciju i trgovinu ljudima, oružjem i drogom. Najmanje 10 od njih bila je granična policija koja je navodno pomagala ilegalne prekogranične aktivnosti.

Dvanaest ilegalnih kockarnica je srušeno, a automati za kockanje zaplijenjeni, rekla je policija. U ožujku prošle godine vlada je zabranila svako kockanje na deset godina zbog veza s organiziranim kriminalom. Zakon je usvojen nakon ubojstava dvaju djelatnika kasina na različitim lokacijama u razmaku od samo nekoliko dana. Uhićen je policajac u vezi s jednim od ubojstava.

Tadašnji kosovski premijer Ramush Haradinaj rekao je tada da je mjera usmjerena na “jačanje javne sigurnosti”. “Nećemo dopustiti da ta mjesta budu arena zločina koja oduzimaju živote ljudi”, rekao je na Facebooku. Neposredno prije nego što je zabrana stupila na snagu, policija je zatvorila gotovo 500 kockarskih mjesta širom Kosova. Klađenje, posebno na sport, postalo je izuzetno popularno na Kosovu posljednjih godina.

Izvor: BBC

Komentari