Župan Komadina čestitao hrabrim učenicima Prometne škole koji su spasili ženu iz gorućeg stana u Rijeci

110
prometna škola rijeka

Župan Zlatko Komadina primio je učenike Prometne škole u Rijeci, Amela Topića, Antu Vukušića i Adina Solaka u pratnji ravnateljice Mire Žepine i razrednika Denisa Vranekovića i Igora Veselija, kojima je čestitao na nesebičnom i herojskom pomaganju u gašenju požara koji je izbio u ponedjeljak u hostelu na riječkom Korzu.

Zahvalio je učenicima na srčanosti koju su iskazali svojim nesebičnim činom

“Najmanje što možemo učiniti je imati prijem za ovakvu krasnu mladost koja je osvjetlala obraz svojih roditelja, škole, grada svoga i same županije. Svaka vam čast”, rekao je župan.

Podsjetimo, svojim brzim i hrabrim djelovanjem trojica 17-godišnjih srednjoškolaca spasili su 81-godišnju ženu, njenog unuka i radnike iz požarom zahvaćene zgrade. Amel Topić, ujedno član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sušak, prisjetio se nemilog događaja rekavši kako su reagirali instinktivno te pohvalio brzu intervenciju vatrogasaca. Naknadno je utvrđeno da je uzrok požara bio kvar na električnim instalacijama.

Ravnateljica Žepina navela je da u školi nisu bili iznenađeni njihovom zrelom i srčanom reakcijom jer su to učenici velikog srca od kojih se ovakav ljudski i hrabar čin mogao i očekivati.

Župan je prisutne razveselio i najavom da Primorsko-goranska županija planira izgradnju sportske dvorane Prometne škole u Rijeci koju trenutno dijeli s druge dvije škole.

Komentari