Zračna luka Rijeka zbog manjeg prometa zimi nudi uslugu parkiranja aviona!

100
avion

Zračna luka Rijeka odlučila je proširiti poslovnu aktivnost u zimskom razdoblju kad je promet znatno manji nego u ljetnim mjesecima. Brojne zrakoplovne tvrtke, najvećim dijelom one koje se bave charter prometom i iznajmljivanjem zrakoplova, isto tako u zimskim mjesecima imaju znatno manji promet, a za neke od svojih zrakoplova u ovo doba godine nemaju posla. Zrakoplove treba u to vrijeme negdje parkirati, a riječka zračna luka u ovom obliku poslovanja vidjela je svoju priliku. Ovu ponudu iskoristile su dvije zrakoplovne tvrtke, javlja AvioRadar.

Hrvatski zrakoplovni prijevoznik ETF Airways (LI/EZZ) u petak i subotu, 10. i 11. studenog, parkirao je svoja dva zrakoplova Boeing 737-800 koji su bili ljetos u najmu za Transaviju (HV/TRA) u Amsterdamu i Transaviju France (TO/TVF) u Parizu (zračna luka “Orly”). Logistički, Rijeka ima dobru poziciju u Europi pa prema tome već u ponedjeljak, 13. studenog, jedan od zrakoplova odletio je u Beograd kako bi u najmu za Air Serbia (JU/ASL) odradio samo jednu rotaciju iz Beograda za Larnacu i nazad, te se isti dan vratio u Rijeku. Treći zrakoplov letio je ljetos u najmu za talijanskog zrakoplovnog prijevoznika Neos (NO/NOS) i on je od 1. studenog parkiran u Napulju.

Drugi zrakoplovni prijevoznik koji je parkirao u Rijeci čak tri svoja zrakoplova Airbus A320 je letonski Avion Express (X9/NVD). Sva tri njegova zrakoplova doletjela su u subotu, 11. studenog, u Rijeku iz Antalyje, gdje su ljetos bili iznajmljeni turskom zrakoplovnom prijevozniku SunExpress (XQ/SXS).

Komentari