Zimski praznici produžuju se za tjedan dana?

38

Premijer Andrej Plenković kazao je kako je moguće da će se zimski školski praznici produžiti. „Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produlji za još jedan tjedan, kako bismo nakon eventualnih druženja koja se mogu dogoditi u obiteljskom krugu u vrijeme blagdana osigurali još za jedan dodatni tjedan, što je dobro s epidemiološkog aspekta. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima. Svaki društveni kontakt, to znači biti s nekim na večeri, na fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku je luksuz koji je irelevantan. Za zdravlje građana svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan je nebitan. Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, nije posao i nije obrazovanje, u ovom trenutku je nebitno,“ prenosi HRT.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u HRT-ovom Dnevniku kazao je u utorak da će se nastava održavati kao i do sada: “O eventualnom prelasku na model C donosit ćemo odluke shodno situaciji na terenu jer mislimo da je i dalje nastava licem u lice najbolji oblik nastave.”

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za Večernji list kazali su: “Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenju kretanja stanovništva, kao i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Praznici bi tada trajali do 18. siječnja.”

Komentari