Započinju radovi na izgradnji nove garaže Gorovo u Opatiji

82
garaža Gorovo

Započela je izgradnja opatijske garaže Gorovo. Parkiralište Gorovo od danas je zatvoreno za korisnike, a umjesto vozila uskoro stižu radni strojevi izvođača radova. Ugovor o izvođenju radova na izgradnji garaže danas su potpisali član uprave tvrtke Opatija 21 d.o.o. Mladen Sinožić i predsjednik Uprave GP Krk Sanjin Purić. Investitor izgradnje garaže Gorovo je gradska tvrtka Opatija 21, a sredstva su osigurana kreditom HBOR-a u iznosu od 4,9 milijuna eura, uz jamstvo Grada Opatije.

Izgradnja garaže Gorovo u dobroj će mjeri riješiti pitanje nedostatka parkirnih mjesta u središtu Opatije. Isto tako, u namjeri da područje Gorova ponovno zaživi kao javni prostor, na vrhu garaže bit će postavljeno prikladno urbano igralište. Molimo sve građane i poslovne subjekte u blizini za razumijevanje tijekom trajanja radova, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin prilikom potpisivanja ugovora.

Garaža će imati 221 parkirno mjesto na četiri etaže

Projekt nove garaže Gorovo je izradila tvrtka Rijekaprojekt. Samo će jedna etaža biti iznad zemlje te se tako neće narušiti izgled vrijednog prostora. Tlocrtna površna garaže je 2049 m2, a brutto površina građevine 6729 m2 na četiri etaže, od kojih je etaža 0 djelomično natkrivena, a etaža 1 nenatkrivena. Ulaz u garažu za donje etaže bit će iz Ulice Jurja Dobrile, a izlaz na spoju Ulice Vladimira Nazora i Ulice Drage Gervaisa. Etaža +1 će imati vlastiti ulaz i izlaz s Ulice Drage Gervaisa.

U garaži Gorovo će biti 13 parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i 4 mjesta rezervirana za punionice za električna vozila. Garaža će biti betonske i armirano-betonske konstrukcije, a prema Ulici maršala Tita prikladno ozelenjena. Nakon izgradnje garaže, Uica Vladimira Nazora postat će jednosmjerna i to u suprotnom smjeru u odnosu na trenutno odvijanje prometa.

Rok za završetak radova je 14 mjeseci.

Komentari