Započelo 1. Europsko prvenstvo za mlađe juniore u sinkroniziranom plivanju i Comen cup

16

Na Bazenima Kantrida od 9. do 12. rujna održava se 1. Europsko prvenstvo za mlađe juniore u sinkroniziranom (umjetničkom) plivanju i Comen cup.

Na natjecanju sudjeluju plivačice iz 21 države, odnosno iz 20 europskih zemalja i Izraela u dobi od 13 do 15 godina. Tijekom četiri dana nastupit će 180 natjecateljica, a zajedno s članovima njihovih stručnih timova, u Rijeci u sklopu ovog natjecanja trenutno boravi 290 sudionika.

Natjecanje se održava prema svim epidemiološkim pravilima i upravo se zbog poštivanja istih natjecanje održava u takozvanom balonu, odnosno bez prisustva publike.

1.-Europsko-juniorsko-prvenstvo-za-juniore-u-sinkroniziranom-plivanju-i-Comen-cup-19-901×600

Pozdravnim govorima natjecateljicama su se prilikom službenog otvorenja natjecanja obratili Noam Zwi kao predstavnik LEN federacije, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj i predsjednica Hrvatskog saveza umjetničkog plivanja Margareta Puškarić.

Organizatori natjecanja su Europska plivačka federacija (LEN), Hrvatski savez za umjetničko plivanje, Grad Rijeka, Zajednica sportskih udruga grada Rijeke – Riječki sportski savez i Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris.

L.B.

Komentari