Zanimljiva jesen u gradskoj knjižnici Rijeka

30

Pred Gradskom knjižnicom Rijeka je još jedna vrlo zanimljiva jesen koju se osim dobrim knjigama može začiniti i posjetom pokojem od programa knjižnice u rasponu od pričaonica do poslovne inspiracije.

Važno je napomenuti i da je ovo samo dio programa, a kroz tjedne se uvijek nešto novo pojavljuje, mijenja, ubacuje.

Radionice i pričaonice za djecu (obvezne prijave u odjelima i ograncima koji su lokacija programa) 

Pssst….priča! pričaonica za djecu od 4 do 6 godina Ogranak Drenova – ponedjeljkom u 18 sati; Ogranak Zamet – utorkom u 18 sati; Ogranak Turnić – srijedom u 18 sati; Ogranak Trsat – četvrtkom u 18 sati; Dječji odjel Stribor – subotom u 11 sati. Teško je pobrojati sve užitke i gušte koji nastaju glasnim čitanjem priča od najranije dobi. Novi ciklus ovog legendarnog programa naziva “Psst…priča!” počinje od 16.9.2019. I trajat će do 15.12.2019. godine.

Radi se o kontinuiranoj pričaonici za djecu od 4 do 6 godina starosti u prisustvu njihovih roditelja. Upisne liste se otvaraju 2. 9. 2019. u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka, a možete birati između poviše navedenih lokacija.

Playschool učenje engleskog jezika za djecu od 4 do 6 godina, u 2 grupe, utorkom od 18-18.30 i 18.30- 19 sati Dječji odjel Stribor 

Polusatna igra ispunjena je aktivnim i interaktivnim učenjem, a cilj joj je senzibilizacija djece najranije dobi na učenje engleskog jezika znanje kojega je danas neophodno u svakodnevnom životu.

Prime parole učenje talijanskog jezika za djecu od 4 do 6 godina subotom u 10 sati Dječji odjel Stribor Mala škola talijanskog jezika s laganim predznanjem talijanskog jezika (upravo u tolikoj mjeri da može poslužiti kao dodatna motivacija za nastavak učenja i aktivno sudjelovanje na radionici) i početnike. Cilj je male škole priprema djece starije predškolske dobi za učenje (drugog) stranog jezika koji bi im mogao biti koristan u svakodnevnoj komunikaciji te njihovom daljnjem školovanju i radu.

Stripaonica radionica stripa za djecu od 7 do 14 godina petkom od 17.30 do 19.30 sati Dječji odjel Stribor Kroz rad male škole stripa polaznici radionice upoznaju se s poviješću stripa, njegovim tehnikama, elementima, vrstama, junacima, autorima. Povremena su i gostovanja strip-autora te upoznavanje s njihovim stilovima i tehnikama iz prve ruke. Moto Stripaonice bio je i ostao: Raditi stripove kakve i sami želimo čitati! 

Sfingina zagonetka mitološka radionica za djecu od 11 do 14 godina četvrtkom u 16 sati Dječji odjel Stribor Stvaralačko pripovjedačka radionica za djecu viših razreda osnovne škole. Radionica se održava jednom tjedno, a dobrodošli su svi željni mitologije, zabave, igre i učenja. Pripovijedanje drevnih mitova, igranje starih igara i kreativno stvaralački rad.

Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog
Prema običaju i ove nas godine čeka bogat program Mjeseca hrvatske knjige. Bit će tu jakih književnih imena, rasprava, susreta, predavanja, a i začin glazbe koja je tema cijelog mjeseca. Cjeloviti program objavljujemo prema običaju prvih dana listopada.

Knjiga do knjige
Razgovori o knjigama s knjižničarima i knjižničarkama Knjiga do knjige… čitatelj! 

članovi čitateljskih klubova razgovarat će s publikom o knjigama pročitanim preko ljeta 11. rujna 2019. u 18 Središnji odjel Filodrammatica 

Knjiga do knjige… a strip u centru!
Razgovor o omiljenim i često skrivenim stripovima s naših polica 18. rujna 2019. u Središnjem odjelu Filodrammatica 

Poslovni kutak u Modellu
Već dvije godine dva utorka u mjesecu u našem Poslovnom kutku rezervirana su za učenje o poslovanju iz prve ruke na temelju iskustva i znanja niza stručnjaka. Provjerite program i sadržaje ove jeseni.

Pisanje projektnih prijedloga za povlačenje (bes)povratnih sredstava EU (Poslovni kutak i American Corner u suradnji)

Voditeljica radionice: Bisera Karanović 10.9.2019. u 18 sati Zbog velikog interesa radionica će se ponoviti 1. listopada 2019. u 18 sati (prijave na e- mail: poslovni.kutak@gkri.hr

EU projekti – primjeri dobre prakse Predavačica: Doris Sošić 24.9. 2019. u 18.30
Kako iz začaranog kruga? razgovor u Poslovnom kutku s američkim stručnjakom za osnaživanje posebnih zajednica gost: Brian Starr 25.9. u 18 sati
Uvod u poslovni plan Predavačica: Valentina Špaleta 15.10. 2019. u 18.30
Poslovna komunikacija i umijeće javnog nastupa Predstavljanje knjige: Marijeta Matijaš 29.10. 2019. u 18 sati
Rodno osjetljivi proračun Predavačica: Ana Marija Sikirić 12.11. 2019. u 18 sati 

Stvaralački AC kutak
Virtualni Bauhas izložba u Galeriji Kortil u svijet slavnog pravca ući ćete kroz naš VR. Suradnja s Goethe-Institutom i History Film Festivalom. 10.9 – 30.9.
Education USA informativno predavanje o mogućnostima studiranja u SAD-u 18.9. prijepodnevni termin (naknadno sat)
3D printanje mašte na kvadrat tematska 3D print radionica tema susreta: Hermione Granger 25.9. od 17 do 19 sati
Try theatre dramska kazališna radionica na engleskom jeziku; početak ciklusa od 10 radionica Informacije i prijave na mail: american.corner@gkri.hr 28.9. od 10 do 12
Story Garden pričaonice na engleskom jeziku za djecu od 4 do 6 god. (početak ciklusa od 6 ili 10 radionica) od 30.9. u 18 

Sureti čitateljskih klubova
Nedopričljivi, Na margini, SČK, Book dragons… Iza svih ovih naziva kriju se raznoliki čitateljski klubovi koji djeluju u Gradskoj knjižnici Rijeka. Oni su pravi živi organizmi, nastaju, nestaju, integriraju se, dezintegriraju (…), ali važno je znati da su pravo mjesto za sve one koji o pročitanom žele misli dijeliti s drugima. Čitateljski klubovi se lagano počinju sastajati kroz rujan, a želi li im se netko pridružiti može se javiti na email adresu programi@gkri.hr nakon čega ćete prema ponudi slobodnih mjesta i preferencijama dobiti naš najbolji mogući savjet i pravac za buduće druženje.

Iskaznica za cijelu mrežu
Godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Rijeka je simboličnih 50 kuna, a otvara vrata korištenja svih odjela i ogranaka: Središnji odjel Palača Modello, Središnji odjel Filodrammatica, Narodna čitaonica, Dječji odjel Stribor, ogranci Trsat, Drenova, Zamet, Turnić. Županijski bibliobus, Gradski bibliobus, Knjižnica Vid Omišljanin, Knjižnica Čavle. Za sudjelovanje na svim radionicama i pričaonicama potrebno je biti članom Gradske knjižnice Rijeka, a ulaz na književne susrete, predavanja i razgovore je slobodan.

 

Komentari